Smaller Default Larger

Moka Eszter Tünde

Értékelés:
(0 szavazat)

életviteli tanácsadó, kommunikációs tréner

 

 „Nem a tények zavarják az embereket, hanem a tényekről alkotott vélemények.”

Moka Tünde életviteli tanácsadóként a boldogabb, harmonikusabb élet rejtelmeit vizsgálja, és amennyivel tud, hozzájárul a környezetében az egészségesebb, természetesebb kapcsolatok és kommunikáció kialakításához és fenntartásához. Úgy véli, hogy az élet jóval többről szól, mint a túlélés.

Mit ért túlélés alatt? Hogy egész életünkben igyekszünk az elvárásoknak megfelelni, mások véleményét folyamatosan megszívlelni, és olyan dolgokkal foglalkozni, amelyekkel egyébként nem szívesen foglalkozunk.

Tünde már nem eszerint él, sőt, csakis azzal foglalkozik, amivel szeretne. Hogy luxus lenne? Biztos vannak, akik így vélekednek erről, ő viszont úgy gondolja, hogy az egészsége és a boldog, könnyed életvitele feladása lenne luxus. Számos forrás is igazolja azt a tényt, hogy ha nem állunk ki magunkért és azért, amit igazán szeretnénk (vagy épp nem szeretnénk), akkor megbetegszünk, és előbb vagy utóbb belehalunk a konfliktusainkba (problémáinkba), melyek akadályoznak az életben való boldogulásban.

Tünde fő szakterülete a természetes kommunikáció. Így vall erről:

„Korábban fogalmam sem volt arról, hogy ki vagyok, mit akarok és mit akarhatok. Nehezemre esett az érzéseimről beszélni, és jóformán sokszor még azt sem tudtam, hogyan érzem magam, és mi segítene nekem abban, hogy kiegyensúlyozottabb, boldogabb legyek. Egyet tudtam, és arról szentül meg voltam győződve: az egész világ ellenem van. A szüleim, a fiúk, a tanáraim, az egész világegyetem. Hogy ez betudható-e annak, hogy fiatal, tini, kamasz, pályakezdő stb. voltam? Számomra ez pont úgy elfogadhatatlan magyarázat és tény, mint az, hogy 40 éves kor felett már természetes, ha az ember szemüveget hord és fájnak a csontjai. Ezekre bőségesen kitérek a tanfolyamaimon.

Végre el tudom mondani, hogy mi bánt, mit szeretnék, és mi nem tetszik, teljes őszinteséggel és természetességgel. Ugyanakkor a kritikát is könnyen fogadom, és úgy tapasztalom, hogy kezelni is tudom az esetek túlnyomó többségében. Nem okoz gondot számomra egy konfliktus megvitatása a másik féllel, és általában nyertes-nyertes helyzeteket sikerül kialakítani a környezetemmel.

Legfőbb célom tanfolyamaimon és előadásaimon tudatára ébreszteni az ébredezőket, hogy itt az ideje kezükbe venni a felelősséget és az irányítást mind az egészségük, mind pedig kapcsolataik terén. Megmutatni, hogy hova vezet a konfliktusok kerülése, és milyen eredménye lehet a természetes kommunikációnak konfliktushelyzetben.”

Az új orvostudomány (más néven új medicina) olyan kézzelfogható, átlátható, logikus rendszerrel szolgál az egészség és megbetegedések törvényszerűségeinek a leírásával, ami egyelőre minden kérdésünkre választ ad, és egy nagyfokú rálátást is az életre.

 

Milyen tanfolyamot tart a Centrumban?

Konfliktuskezelés természetes kommunikációval az új medicinás gondolkodás tükrében