Smaller Default Larger

Pintér Noémi

Értékelés:
(0 szavazat)

Pintér Noémi vagyok, és 3 éve vagyok kapcsolatban a Napkelet Egészségközponttal. Debrecenben, egy képzésen találkoztam Magdival és Emesével, ahol azonnal tudtuk mindannyian, hogy van közös utunk, hiszen hasonlóak a nézeteink, az irányulás, a gondolkodás. Rögtön el is döntöttük, hogy elmegyek Békéscsabára, hogy jobban megismerjük egymást, és mondhatom, fantasztikus élményekkel és kapcsolatokkal lettem gazdagabb, és ami a legfontosabb, hogy ez azóta is rendszeresen járok a Napkelet Egészségközpontba és támogatjuk egymást folyamatosan támogatva pozitív gondolatokkal, szeretettel.
De hogyan és miben tudok segíteni neked?
 Nézd meg a bemutatkozó videómat:  

https://www.youtube.com/watch?v=UfRdfgDrFlI

A mérnöki munkám mellett már húsz évvel ezelőtt dolgoztam edzőként és foglalkoztam felelősséggel mások testalakjával. Viszonylag hamar visszaigazolták a tapasztalatok, hogy az EGÉSZség nem egy random eseménysorozat eredménye. Nagyon sok összetevőből áll, és az embert, mint rendszert szemlélve érdemes tekinteni és ebben a TÁPLÁLKOZÁS kiemelt jelentőségű. Bár nagyon sok információ forog közkézen a témában, rengeteg a „szakember”, mégis egyre több az eltévedt, elhízott és beteg ember, és a gyógyulásban, javulásban MEGKERÜLHETETLEN A MEGFELELŐ MÓDON SZEMÉLYRE SZABOTT ÉTKEZÉS KÉRDÉSE. Bár az étel önmagában semmit nem rak helyre, a komplementer terápia mégsem működhet e nélkül. 
Egyáltalán nem mindegy, hogy valós értelemben (sejtszinten) JÓLTÁPLÁLT VAGY-E – és ez vonatkozik a sokszor egészségesnek gondolt élelmiszerekre is.

„Most kövessem a paleo étrendet vagy legyek vegán?”

„Fogyasszak-e valamilyen fogyókúrás szert vagy szimplán böjtöljek és hagyjak ki étkezéseket?”

„Normális, hogy ennyit puffadok?”

„Tényleg savlekötőn kell élnem életem végéig?”


Ezek a kérdések szinte mindenkit megtalálnak, akik elkezdenek foglalkozni a témával vagy azért, mert túlsúlyuk van, vagy azért, mert már bírnak valamilyen anyagcsere betegséggel. Rengeteg cukorbeteg, inzulinrezisztens, pajzsmirigy alulműködéssel küzdő felnőtt és gyerek szaladgál az utcán. 
Fontos tudnunk, hogy az immunrendszerünk állapota sem független a táplálkozástól! 
Nem lehet félvállról venni a kérdést.
A kulcsmomentum éppen TE vagy! 
Nem az a lényeg, hogy másoknál mi működik, hanem hogy TE, A TE SZERVEZETED HOGYAN REAGÁL, mely táplálékok működtetik valóban jól és melyek hátrányosak. Hogy NÁLAD milyen hatékonysággal működik az emésztés, a felszívódás stb. Az egyéni válaszok számítanak, mert igenis lehetséges, hogy valakinek kerülendő a paradicsom, a paprika, a savanyú káposzta, míg mások számára a vörös húsok, tejtermékek jelenthetnek hátramenetet.
2009 óta foglalkozom olyan táplálkozás beállítással, amely mindenkinél a SAJÁT TESTÉNEK VÁLASZAIRA ÉPÍT, így nem standard megoldásokat hoz, hanem egyéni válaszokat. 
Ha szeretnéd megismerni a módszer lényegét, hallgasd meg az alábbi előadást:


https://www.youtube.com/watch?v=uehK0nrLMCk


A cél sosem egy test- és életidegen diéta meghatározása, hanem egy olyan, irányított étrend és rendszer közös felállítása, ami életvitelszerűen használható, és amennyire csak lehetséges, illeszkedik mind a személyes igényekhez, mind a genetikai meghatározottsághoz. 
Normál ételeket kell enni, (újra)felfedezni alapanyagokat, megtanulni beszélni a SAJÁT TESTED NYELVÉT.         

https://profitt-dieta.hu/

Tovább a kategóriában: « Moka Eszter Tünde