Smaller Default Larger

Moka Tünde

„Nem a tények zavarják az embereket, hanem a tényekről alkotott vélemények."

Életviteli tanácsadó vagyok.

Számomra ez azt jelenti, hogy a boldogabb, harmonikusabb élet rejtelmeit vizsgálom és amennyit tudok, hozzájárulok a környezetemben az egészségesebb, természetesebb kapcsolatok és kommunikáció kialakításához és fenntartásához. Úgy vélem, hogy az élet jóval többről szól, mint a túlélés. Túlélés alatt azt értem, hogy egész életemben az elvárásoknak igyekszem megfelelni, mások véleményét folyamatosan megszívlelni és olyan dolgokkal foglalkozni, melyekkel nem szívesen foglalkozok. Én már nem így cselekszem. Hogy luxus lenne? Biztos vannak, akik így vélekednek erről. Nekem az egészségem és a boldog, könnyed életvitelem feladása lenne luxus. Számos forrás is igazolja azt a tényt, hogy ha nem állunk ki magunkért és azért, amit igazán szeretnénk (vagy épp nem szeretnénk), akkor megbetegszünk és előbb vagy utóbb belehalunk a konfliktusainkba (problémáinkba), melyek akadályoznak az életben való boldogulásban. Hogy csak egyet említsek most a sok közül: az új orvostudomány (más néven új medicina) olyan kézzelfogható, átlátható, logikus rendszerrel szolgál az egészség és megbetegedések törvényszerűségeinek a leírásával, ami egyelőre minden kérdésemre választ ad és egy nagyfokú rálátást is az életre.


Milyen tanfolyamot tartok a Centrumban?

Konfliktuskezelés természetes kommunikációval az új medicinás gondolkodás tükrében.


Mi az a természetes kommunikáció?

Ezt e nevet adtam ennek a nagyszerű módszernek, mely egyben egy gondolkodási és kommunikációs rendszer. Abban segít, hogy hogyan álljunk ki magunkért minden helyzetben úgy, hogy közben nem bántunk meg másokat. Ez a fajta kommunikációs rendszer részben a következő emberek nevéhez és munkásságaihoz köthető: Carl Gustav Jung, Gordon módszer, Marshall B. Rosenberg, erőszakmentes kommunikáció.


Milyen volt az életem a természetes kommunikáció ismerete nélkül?
Fogalmam sem volt arról, hogy ki vagyok, mit akarok és mit akarhatok. Nehezemre esett az érzéseimről beszélni és jóformán, sokszor még azt sem tudtam, hogyan érzem magam és mi segítene nekem abban, hogy kiegyensúlyozottabb, boldogabb legyek. Egyet tudtam és arról szentül meg voltam győződve: az egész világ ellenem van. A szüleim, a fiúk, a tanáraim, az egész világegyetem. Hogy ez betudható-e annak, hogy fiatal, tini, kamasz, pályakezdő stb. voltam? Számomra ez pont úgy elfogadhatatlan magyarázat és tény, mint az, hogy 40 éves kor felett már természetes, ha az ember szemüveget hord és fájnak a csontjai. Ezekre bőségesen kitérek a tanfolyamaimon.


Mit köszönhetek ennek a módszernek?
Végre el tudom mondani, hogy mi bánt, mit szeretnék, és mi nem tetszik, teljes őszinteséggel és természetességgel. Ugyanakkor a kritikát is könnyen fogadom, és úgy tapasztalom, hogy kezelni is tudom az esetek túlnyomó többségében. Nem okoz gondot számomra egy konfliktus megvitatása a másik féllel és általában nyertes-nyertes helyzeteket sikerül kialakítani a környezetemmel.


Legfőbb célom tanfolyamaimon és előadásaimon tudatára ébreszteni az ébredezőket, hogy itt az ideje kezükbe venni a felelősséget és az irányítást mind az egészségük, mind pedig kapcsolataik terén. Megmutatni, hogy hova vezet a konfliktusok kerülése és milyen eredménye lehet a természetes kommunikációnak konfliktushelyzetben. 

 

Tanfolyamról

1 illetve két napos tanfolyamokat tartok, melyek 9.00-18.00 óráig tartanak.

Bővebb infó a honlapomon: http://termeszeteskommunikacio.hu/tanfolyamok/

 

Árakról

1 napos tanfolyam: 10.000 Ft

2 napos tanfolyam: 18.000 Ft

Tovább a kategóriában: « Bereczky Ella Horváth István »