Smaller Default Larger

dr. Moka Eszter

A csikunggal 18. évvel ezelőtt a Sárga Császár belső taoista gyakorlatain keresztül ismerkedtem meg. Tanultam kínai, kanadai és európai mestertől. Több féle gyakorlatot sajátítottam el, de a legnagyobb hatást Dr. Berend Róbert Mingtang Csikung Iskolája gyakorolta rám. Később a különböző szintek elsajátítását követően csikung sport oktatói végzettséget szereztem.

Évek óta tartok tanfolyamokat, reggeli ébresztő csikungot, Mingtang csikung alapszintet és klubot vezetek.

Eszter elérhetősége: +36/30 388 6505 e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
web: http://csikung.eu/

Mi az a CSIKUNG?

CSI energiát, levegőt, életerőt  jelent.

KUNG jelentése: művelés, munka, gyakorlás.

Ennek megfelelően a  CSIKUNG az energia művelése, az energiával való gyakorlás.

A csikung a kínai kultura egyik ősi technikája, mely bizonyos szint elérése után tudománnyá majd végül művészetté válik.

Mondhatjuk úgy is, hogy a csikung az az eszköz, aminek segítségével megtanulhatjuk, hogyan lehet egészségünket helyreállítani, elhagyni betegségeinket, megérteni önmagunkat, a világmindenség teljességének érzékelését, megtalálni helyünket a világban, megtalálni a boldogságot.

A CSIKUNG AZ ÖNFEJLESZTÉS MŰVÉSZETÉNEK LEGMAGASABB SZINTJE.

Életünk minőségét a szüleinktől örökölt, a táplálékból és a környezetünkből felvett energia együttes szintje határozza meg. A szüleinktől örökölt energia nem növelhető, az életünk folyamán csak csökken. Viszont a környezetünből felvett energiagyűjtés hatékonyságát meg tanuljuk növelni, már két hétvégi tanfolyamon.  Ezeknek az energiáknak az  irányításával, javításával, nemesítésével változtatni tudunk a környzetünkön, mely meghatározza  egészségi állapotunkat és életminőségünket.

Ha fontos neked a test, a szellem és a lélek harmóniájának megteremtése, az egészség megszerzése és megőrzése, több energiát szeretnél, akkor ezen a tanfolyamon a helyed!

2020. január 31-én Eszter eltávozott közülünk, de szívünkben örökké él!