Smaller Default Larger

Frankó Tünde

Értékelés:
(16 szavazat)

 

Frankó Tünde  
kineziológus-konzulens, családállító

 

Gyermekkoromban is éreztem, hogy valami fura és különös van bennem, talán ez terelt engem erre a „gyógyítói” útra. Hiszem és tudom, hogy életemet odafenn előre gondosan megterveztük és mind apa-anya választásom, mind betegségeim  komoly tanítások voltak és a munkám felé tereltek.


33 éves koromban végeztem el az agykontroll tanfolyamot, ami rendkívüli változásokat indított el bennem. Elkezdtem gyógyulni és faltam a spirituális könyveket. Minden mélyen megérintett és rendkívüli módon lelkesített. Az agykontroll ultra elvégzése után nagyon komoly önismereti munkával és rengeteg belső utazással (amelyet azóta én is vezetek ), súlyos betegségből gyógyítottam meg magamat.

37 éves koromra a harmadik gyermekem is elég nagy volt ahhoz, hogy a családom támogatásával végre elkezdhettem a kineziológiát tanulni. A tanulás évekig tartott, mivel jött a Hellinger féle családállítás elsajátítása, természetgyógyász vizsga és így tovább a mai napig.

A saját gyermekeim inspiráltak arra, hogy gyermekekkel is foglakozzam. Családállítást végzek a gyerekeknek figurák segítségével, ez az un. rendszertáblán történő munka. Ha a családi rendszerben rendet tettünk, agytornával segítjük a további fejlődést, a tanulási nehézségeket kitűnően leküzdjük ezzel a módszerrel. Legnagyobb sikereimnek tartom a gyermekeknél végzett munkám során, az ágyba vizelős gyermekekkel elért teljes gyógyulást. A gyermeki lélek szenvedéseit látva kezdtem el a szülőket tanítani, mert meggyőződésem és mottóm, hogy a gyerek ártatlan (mi rontjuk el a saját viselkedésünkkel, bántásunkkal, szeretetlenségünkkel, saját fájdalmaink kivetítésével őket), a gyerek szivacs (mindent magába szív a szüleitől), a gyerek tükör (csakis a mi viselkedésünket tükrözi vissza). A szülők iskolája egy öt részes előadássorozat, vagy egy egynapos program, amit minden szülőnek, iskoláknak, óvodáknak is szeretettel ajánlok.

Az agytorna foglalkozásokat minden ősszel és igény szerint tanév közben is megtartom, ahol kiscsoportos foglakozás keretében, játékos formában hangoljuk be a gyermekekkel az agyféltekéinket, így tesszük lehetővé a jobb koncentrációt és növeljük az önbizalmat, fejlesztjük a tanulási képességeket.

  A Hellinger terápia, azaz családállítás is a kedvenceim közé tartozik. Ez az a tevékenység amelyre azt mondanám, hogy kevés hozzá a tanulás, erre vagy születik valaki vagy nem. Rendkívüli intuitív képesség és empátia szükséges hozzá. A terapeutának tökéletesen rá kell hangolódnia az un. „mezőre”, ami a családállítás során jelen van. Felelősséget kell vállalni a jelenlévőkért, tudni kell irányítani a csoportot. Mérhetetlenül hálás vagyok a teremtőnek, hogy megáldott ezekkel a képességekkel és óriási alázattal fordulok a családállítás, mint terápiás módszert felé.

Egyéni és csoportos családállításra is van lehetőség. Sokan nem szívesen nyílnak meg más emberek előtt, nem szeretnének kitárulkozni, sírni ezért nekik az egyéni terápiát ajánlom. Az én véleményem az, hogy nem éri meg kihagyni azonban  a csoport gyógyító erejét és azt a csodálatos szeretetélményt, magas rezgést, ami egy családállítós nap végére létrejön!

belső utazás volt az a terápia, ami legnagyobb részben segített a gyógyulásomban! Mindenkinek szeretettel ajánlom. Ez egy általam vezetett meditáció, amely a testi-lelki gyógyulást hozza el számunkra. Ízelítőnek ajánlom Brandon Bays: Belső utazás című könyvét.

Békés megye szerte vezetek önismereti klubokat, ahol lépésekben ismerjük meg önmagunkat, a pozitív gondolkodást, megvizsgáljuk családrendszerünket és hónapról-hónapra együtt dolgozunk önmagunkon. Szeretettel megyek bármerre, ahová hívnak, legyünk egyre többen, akik felfedezzük, hogy milyen csoda van bennünk! Szeretettel várlak!
 


 


Agytorna

Az agytorna egyszerű, könnyen elsajátítható, mozgásokból és gyakorlatokból álló módszer, amely mindenfajta tanulást megkönnyít, segíti a koncentrációt, lehetővé teszi, hogy a testünkben rejtetten meglévő képességek a felszínre kerüljenek.  A stresszoldás utáni önsegítő módszerek gyakorlásával a gyermek magabiztosság, önbizalom, figyelem, testi koordináció, ügyesség, reakció képesség vonatkozásában megerősödik.

A módszer hatékony segítség a szülőknek, hogy felkészítsék gyermekeiket a stresszmentes, hatékony tanulásra.

Használható a rendszer minden korosztály így a felnőttoktatás területén is.Belső utazás

A belső utazás lényege elfojtott, elnyomott, "szőnyeg alá söpört" negatív érzelmeink felszínre hozása. A negatív érzelmek, emlékek tárolódnak, egymásra rakódnak. Ez jó ideig mehet így, de egyszer elkövetkezik az a pillanat, amikor ennek következményei lesznek: megjelenik a betegség.

Belső utazás során testünk intelligenciája elvezet minket a bezárt érzelmekhez, amelyeket megtagadtunk, nem mertünk megélni. Mondok erre egy konkrét példát is: egy férfinak meghal az édesanyja, mivel sírni "katona dolog" (ezt tanulta pont az édesanyjától), nem meri megengedni magának azt, hogy kiőrjöngje, alaposan kisírja magát, férfiasan kell viselkednie. Mit tesz hát? Ejt ugyan pár könnycseppet, de az igazi nagy fájdalmát a szívébe zárja és még csak nem is nagyon beszél róla, férfiaknál ez nem szokás. Aztán hamarosan szívpanaszai lesznek, hiszen a bezárt fájdalom dolgozni kezd.

Belső utazás során feltárjuk a problémát és teljes egészében átéljük a negatív érzéseket.

Megfigyeljük, testünk melyik részén jelentkezik a legerősebben és megengedjük azt is, hogy kitombolja magát. Érzésről-érzésre kell haladnunk, míg megtaláljuk lelki békénket.
 Hellinger családállítás

Mindannyian szembesülhettünk már azzal a ténnyel, hogy legszemélyesebb közegünkben, a családban megnyilvánuló érzelmek és események sokszor érthetetlenek, és megnyilvánulásuk szintjén nem is befolyásolhatóak. Ezek mélyben zajló folyamatok következményei, melyek eredete a hétköznapok embere számára mindeddig nem volt ismeretes, hozzáférhető illetve korrigálható.

Bert Hellinger abból a felismerésből indult ki, hogy az élethelyzeteinkben felmerülő problémák nem mindig vezethetők le közvetlenül a saját életünkben zajló eseményekből. Annak az energiamezőnek köszönhetően, ami láthatatlanul összeköt felmenőinkkel, életünkkel meg nem oldott problémákat jeleníthetünk meg, és akarattalanul vehetünk át sorsokat, feladatokat. Az ezzel való szembesülés már önmagában is gyógyító hatású lehet, ám ezen kívül a családfelállítás során módunk van különféle beavatkozásokra is, mellyel elősegítjük a családi energia-rendszer harmóniájának helyreállítását.

Bejelentkezés: 66/644-063
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

 

 

Tovább a kategóriában: « Veres Reményke Földesi Éva »